I 8 år har Stavne hatt en aktiv deltakende rolle i Europeisk voluntørtjeneste (EVS), Aktiv ungdom (AU) og Erasmus + programmet. Dette er programmer i regi av EU/EØS.

VolontørerStavne er stolte av å kunne viser fram dette arbeidet presentert i rapporten "Stavne i Verden". Les gjerne rapporten herrapporten her.

Rapporten oppsummerer arbeidet med Voluntørene slik:

 

"I de åtte årene som har gått siden vi bestemte oss for å jobbe med EVS og volontører på Stavne, er det svært mye som har skjedd. Vi har tatt imot tretten volontører på prosjekt hos oss, og sendt tre norske volontører av gårde til prosjekter i Italia, Tyrkia og Spania. 16 ungdommer har fått utenlandserfaringer og unik lærdom i en viktig fase av livet sitt, kunnskap og minner de vil ta med seg resten av sine liv.
Volontørene på Stavne har ikke eksistert i et vakuum, men samhandlet og kommunisert med ansatte, deltakere, samarbeidspartnere og besøkende på Stavne. De har hatt kontakt med utallige mennesker både lokalt, nasjonalt og internasjonalt, og fortalt om sine opplevelser hos oss. De har delt av seg selv, gitt oss smakebiter av deres egen kultur og bidratt til økt interkulturell forståelse. Slik har vi også blitt bedre kjent med oss selv, hva vi står for og hva vi verdsetter. Vi har fått venner i mange land, som gjerne hører fra oss når vi er på reisefot i deres nabolag. Kanskje har vi også blitt flinkere til å kommunisere, gjennom å gjøre oss forstått på et annet språk og forsøke å forstå den andre med litt mindre ordforråd på norsk?"

pdfStavne_i_Verden.pdf6.28 MB

solidrausspenstig

Partner

   nav   trondheim-kommune  assurancearbeidinkludering sh       læreplassmerke1            MFT